» » Cimitirul Doina Sfintul Lazar in Chisinau

Cimitirul Doina Sfintul Lazar in Chisinau


Cimitirul Doina din ChisinauCimitirul ”Sf. Lazăr”, cunoscut pe larg ca Doina, este cel mai mare cimitir din sud-estul Europei. A fost deschis în 1966 și are o suprafață de peste 200 de hectare. Pe parcursul ultimii jumătăți de secol, acesta a acumulat 250 mii de morminte, dintre care aproximativ 600 sunt seifuri de familie. Lunar se adaugă aproximativ 450 de morminte. O parte din teritoriul cimitirului aparține guvernului Germaniei, deoarece aici au fost înhumate rămășițele soldaților germani găsite pe teritoriul Moldovei.

 

Cimitirul ”Sf. Lazar” este funcțional, anume aici locuitorii capitalei și a împrejurimilor preferă să-și înmormînteze pe cei dragi. Sectoarele sunt confortabil separate prin șosele cu una sau două benzi, cu stîlpi de departajare. Există rezervoare cu apă, se efectuează curățenia regulată a teritoriului comun. Adresîndu-vă administrației puteți obține un certificat de locație a locului de înmormîntare de interes. Pentru a dispune înfrumusețarea mormintelor, restaurarea monumentelor, pietrelor funerare și a plăcilor memoriale, precum și îngrijirea anuală a loculului de înmormîntare, apelați la 022 460880.

 

Cimitirul Doina din Chișinău este interesant din punct de vedere arhitectural. În ciuda absenței mormintelor vechi, acesta este notoriu pentru varietatea pietrelor funerare în stilul constructivismului socialist și kitsch-ului modern.

 

Pe teritoriul cimitirului funcționează biserica Sf. Lazăr, în cadrul căreia puteți organiza un serviciu de înmormîntare pentru o rudă decedată. Costul serviciului funerar este de 350 lei, toate informațiile pot fi obținute la telefonul 022-462821.

 

Rutele transportului public

Puteți ajunge la cimitirul "Doina" cu transportul public, rutele 127, 162, 134 și 132, precum și autobuzul 27 și numărul 28, sau cu taxiul. Nu există rute de troleibuz către cimitirul Sf. Lazar.

Adresa cimitirului: mun.Chișinău, strada Doina, 189; Coordonate GPS 47.069479, 28.831193,

Intrarea pe teritoriul cimitirului este cu plată, taxa constituie 5-10 lei.
Numărul de telefon al administrației cimitirului "Doina" este 022 460880

Cimitirul Sf. Lazăr pe harta orașului

Harta pasajului spre Cimitirul Doina din Chi537;inau

 

Planul cimitirului Doina "Sf. Lazar" din Chișinău

 Planul cimitirului Doina din Chisinau

 

Materiale foto și video ale Cimitirului Doina