» » Organizarea mesei de pomenire in Moldova

Organizarea mesei de pomenire in Moldova


Organizarea mesei de pomenire in MoldovaAlegerea sălii pentru masa de pomenire în Moldova. În Moldova, toți cei care au venit să ia rămas bun cu decedatului la cimitir sunt invitați la o cină memorială.

Masa de pomenire este o tradiție creștină organizată pentru toți cei care au venit să-și ia rămas bun la cimitir. Această tradiție se trage din cele mai vechi timpuri, fiind împrumutată în ritualurile creștine din obiceiurile păgînilor, care obișnuiau să servească o masă pe mormintele celor dragi decedați.

Masă de pomenire – Cina memorială

Masa de pomenire este un prînz și nu poate fi transformată într-o sărbătoare lungă. Din alcool ar trebui să fie vin roșu, și în mod necesar alimente calde, care ar trebui să fie simple și sățioase.

Atunci cînd organizează o înmormîntare, în conformitate cu ritualurile și regulile bisericești, rudele celui decedat încearcă să urmeze anumite reguli și obiceiuri. Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că la masa de pomenire sunt strict servite anumite feluri de mîncare.

Prin tradiție, cei decedați sunt comemorați de trei ori, adică direct în ziua înmormîntării, apoi în ziua a nouă și a patruzecea. În plus, există cîteva sărbători bisericești, în cadrul cărora sunt comemorați toți cei decedați.

Alegerea sălilor din Moldova

Am selectat pentru dvs. o listă a instituțiilor care oferă mese de pomenire în Moldova. Acestea sunt restaurante, cafenele și săli care oferă organizarea unei mese de pomenire. Ele sunt specializate în servicii de acest tip, și aici vor fi luate în considerare dorințele dvs. în ceea ce privește meniul.

Lista de mai sus a instituțiilor de alimentație publică este comodă prin faptul că prezintă în atenția dvs. săli de comemorare care sunt situate în diferite părți ale orașelor Chișinău, Bălți, Tiraspol și alte orașe ale Moldovei, prin urmare, aveți posibilitatea de a selecta pe o bază geografică. Poate fi un restaurant în apropierea cimitirului sau o cafenea din apropierea casei. De asemenea, puteți alege o anumită instituție pentru masa de pomenire, în funcție de politica prețurilor. Costul meselor funerare depinde în principal de meniul selectat și de numărul de persoane.

În legătură cu interdicțiile temporare din cauza pandemiei COVID-19, organizarea meselor comemorative în cafenele și restaurante sunt interzise în unele orașe din Moldova. Însă tradițiile și obiceiurile trebuie sa fie respectate și urmate, pentru asa cazuri se propun serviciile de livrare a meselor comemorative și a seturilor cu pomană. De comandat un pachet comemorativ cu bucate pentru masa funerară puteți aici sau la telefonul +373 60708070, persoana de contat Andrei.

Săli pentru organizarea mesei de pomenire în Chișinău


Săli pentru organizarea mesei de pomenire în Bălți