» » Cimitirul Armenesc din Chisinau

Cimitirul Armenesc din Chisinau


Cimitirul Armenesc din ChisinauCimitirul Armenesc este considerat ca fiind cel mai vechi din oraș. Înființarea lui datează în 1811, iar în 1818, după construirea Bisericii Tuturor Sfinților, cimitirul "Armenesc" devine principalul loc de înmormîntare ortodox. Intrarea principală este de pe strada Armenească, de unde vine și numele.


Cimitirul central este păzit, teritoriul său fiind monitorizat prin supraveghere video. Cimitirul este deschis pentru vizite: vara de la 8:00 la 20:00, iar în sezonul de iarnă - pînă la ora 18:00. Cimitirul funcționează ca loc pentru înmormîntări, cît și ca complex memorial, deoarece aici sunt îngropați oameni celebri din Moldova: Printesa Dadiani și familiile boierilor Krupensky și Mavrokordat, prințul sîrb Alexei Karagheorghevic, politicieni celebri, sportivi, artiști din Moldova.


Din anul 2010, activitatea cimitirului "Armenesc" este reglementată de Regulamentul privind funcționarea cimitirelor din Chișinău. Dreptul de înmormîntare de la Cimitirul Central este deținut de rude din prima linie înmormîntați anterior în acest cimitir; Cavaleri ai Ordinului lui Ștefan cel Mare, Ordine ale Republicii sau ordine similare din fosta Uniune Sovietică, dar și prin decizia primarului general dreptul poate fi acordat altor cetățeni de onoare din Moldova. Inmormintarea celorlalti locuitori ai Republicii Moldova are loc cimiritul orasenesc "Sfintul Lazar" Doina, care se afla la marginea orasului pe strada Doina 189.Rutele transportului public

Puteți ajunge la cimitirul Cimitirul Central Armenesc cu transportul public, sau cu taxiul.

Adresa cimitirului: mun.Chișinău, Strada Alexei Mateevici 11
Administrarea telefonului cimitir 022 460 888
Coordonate GPS 47.013000, 28.829600

Intrarea pe teritoriul cimitirului este cu plată, taxa constituie 5 lei.

Cimitirul Armenesc pe harta orașului

Harta pasajului spre Cimitirul Armenesc din Chisinau

Planul cimitirului Armenesc din Chişinău

Planul cimitirului Armenesc din Chisinau

Materiale foto și video ale cimitirului Armenesc