» » Cimitirul Evreiesc din Chisinau

Cimitirul Evreiesc din Chisinau


Cimitirul Evreiesc din ChisinauCimitirul Evreiesc este situat în partea de nord-vest a Chișinăului, în sectorul Buiucani. Cimitirul a fost înființat în secolul al XIX-lea, el continuă să funcționeze și astăzi. Multe din mormintele și monumentele sale au valoare istorică. De exemplu, mormîntul rabinului Basarabiei Yehuda Leib Tsirilson, sinagoga memorială, care în prezent necesită reconstrucție urgentă; Memorialul celor care au decedat în timpul pogromului de la Chișinău.


În secolul al XX-lea, teritoriul cimitirului a fost semnificativ redus. O parte din teren a fost alocată pentru construirea pieței, a blocurilor de apartamente și pentru amenajarea parcului. Numai partea occidentală a supraviețuit, dar multe pietre funerare se află într-o stare jalnică și pînă astăzi.


In anul 2019, pe cimitirul Evreiesc din Chisinau au avut loc niste lucrari complexe de amenajare a teritoriului, curatarea de gunoi, tufarilor si a pomilor vechi, dupa care cimitirul a aparut intr-o noua infatisare mai ingrijita.


Trebuie de obervat ca o parte din cimitirul Evreiesc este amplasat si pe cimitirul orasenesc Sfintul Lazar Doina din Chisinau, unde e oferit un sector intreg pentru inmormintari.


Puteți comanda monumente din granit, lucrări de reparație și restaurare a monumentelor, a pietrelor funerare, a gardului, precum și îngrijirea unui sau a mai multe morminte din cimitirului evreiesc, apelînd +373 69232299 sau WhatsApp și Viber la același număr de telefon.


Cum să ajungi spre Cimitirul Evreiesc din Chişinău

Rutele transportului public:

microbuze: 111, 108, 123, 154, 101, 171

autobuze: 17, 20, 32, 46

troleibuze: 1, 5, 8, 18, 23


Adresa cimitirului: mun. Chișinău, strada Milano, 1
Coordonate GPS 47.036811, 28.797923

Intrarea pe teritoriul cimitirului Evreiesc este cu plată, taxa constituie 5-10 lei.

Cimitirul Evreiesc pe harta orașului

Cimitirul Evreiesc pe harta orasului


Materiale foto și video ale Cimitirul Evreiesc din Chisinau


Cimitirul Evreiesc din Chisinau  Cimitirul Evreiesc din Chisinau  Cimitirul Evreiesc din Chisinau  Cimitirul Evreiesc din Chisinau

Cimitirul Evreiesc din Chisinau  Cimitirul Evreiesc din Chisinau  Cimitirul Evreiesc din Chisinau  Cimitirul Evreiesc din Chisinau