» » Cimitirul Buiucanii Vechi din Chisinau

Cimitirul Buiucanii Vechi din Chisinau


Cimitirul Buiucanii Vechi din ChisinauCimitirul Buiucanii Vechi acopera o suprafata de 1,5 hectare in regiunea de linga str.Bisericii. A fost fondat la inceputul secolelor XVIII-XIX, dupa cum reiese din pietrele funerare vechi de pe teritoriul lui.

 

Majoritatea mormintelor dateaza din ultimul trimestru al secolului XX, insa si astazi puteti alege un loc pentru inmormintare. Cimitirul nu este pazit, este separat de strazile orasului de un gard metallic.

 

Avantajul incontestabil al pozitionarii date este faptul ca Cimitir Buiucanii Vechi se situeaza in apropierea a doua biserici celebre: Sf. Mucenic Valerius si Sf. Arhanghel Mihail.

 

Puteti a comanda monumente, lucrari de reparatie si restaurare a monumentelor, a pietrelor funerare, a gardului, precum si ingrijirea unui sau a mai multe morminte din cimitirului Buiucanii Vechi, apelind 0692 32299 sau WhatsApp si Viber la acelasi numar de telefon.

 

Cum să ajungi la cimitirul Buiucanii Vechi

Puteti ajunge la cimitirul Buiucanii Vechi numai cu transportul privat sau cu taxiul. Cimitir Buiucanii Vechi se situeaza in apropierea a doua biserici celebre: Sf. Mucenic Valerius si Sf. Arhanghel Mihail, aproapede la intrarea oficiala la Centrul Expozitional «Moldexpo».

Adresa cimitirului: mun.Chisinau strada Bisericii, 16a  
Coordonate GPS 47.018726, 28.789399

Intrarea pe teritoriul cimitirului este gratuita. 

Cimitirul Buiucanii Vechi pe harta orasului

Cimitirul Buiucanii Vechi pe harta orasului

 

 

Materiale foto Cimitirul Buiucanii Vechi

Cimitirul Buiucanii Vechi din Chisinau  Cimitirul Buiucanii Vechi din Chisinau  Cimitirul Buiucanii Vechi din Chisinau  Cimitirul Buiucanii Vechi din Chisinau