» » Cum si unde puteti obtine certificatul medical de deces?

Cum si unde puteti obtine certificatul medical de deces?


Certificatul medical de deces MoldovaCertificatul medical de deces a unei persoane este documentul primar, în absența căruia va fi imposibil să obțineți permisiunea de a înmormînta o persoană. Organizarea de funeralii fără dovezi este pur și simplu imposibilă. Astăzi, acesta este primul și cel mai important document obținut de rudele decedatului.

Documentul este necesar pentru înregistrarea ulterioară a decesului și obținerea din partea statului a unor despăgubiri materiale pentru înmormîntare. Dacă nu aveți un certificat medical de deces, nu puteți obține al următorul ca importanță document. Acesta este certificatul de deces a unei persoane, eliberat de Serviciul Stării Civile din localitatea unde a locuit persoana decedată. Certificatul poate fi emis numai după ce rudele decedatului prezintă certificatul medical de deces.

Certificatul dat este eliberat și completat de personalul medical pe un formular prevăzut de lege. Controlul întocmirii și eliberării oportune a certificatului medical de deces aparține de conducătorul instituției medicale. Certificatul poate fi pregătit și formalizat în clinici de medici, patologi sau medici medico-legali. Pentru a obține certificatul, rudele decedatului se adresează a doua zi după moartea sa în registratura morgii. Ei trebuie să prezinte buletinul de identitate a decedatului, polița de asigurare și buletinul de identitate propriu.

Țineți cont de faptul că, dacă este necesar să se transporte corpul persoanei decedate într-un alt oraș, district, regiune sau țară, acest lucru este posibil numai după eliberarea certificatului medical de deces, întocmit în mod corespunzător.