» » Care este comportamentul corect in timpul unei inmormintari

Care este comportamentul corect in timpul unei inmormintari


comportamentul in timpul unei inmormintari Inmormintarea este intotdeauna o perioada foarte dificila in viata unei persoane. Pierderea colosala provoaca o durere enorma, care adesea distorsioneaza modul obisnuit de a privi lucrurile. Inmormintarea, ca orice alt ritual, este insotita de o anumita etica neoficiala. Sa revizuim citeva lucruri importante care ne vor ajuta sa avem un comportament adecvat in aceste timpuri dificile.

Mai intii de toate, daca dintr-un anumit motiv nu puteti veni la o inmormintare sau la masa comemorativa la care ati fost deja invitat, va fi bine sa anuntati rudele decedatului si sa va cereti scuze. Circumstantele pot fi foarte diferite si, de regula, veti fi inteles. In plus, se intimpla adesea ca ati venit, insa nu aveti posibilitatea sa va retineni pe intreaga perioada a ceremoniei. Nu va faceti griji prea mult. Prezenta dvs. in sine, chiar daca nu este una de durata, este deja un indicator al atentiei si respectului dumneavoastra atit fata de decedat, cit si fata de rudele sale. Principal este ca ati venit.

Este mai bine sa lasati copiii acasa. Adesea, ei sunt dificil de calmat, indiferent de circumstante, si atragerea atentia asupra dvs. datorita observatiilor pe care le faceti copilului, in astfel de situatii cel putin, e inadecvat. Dar daca persoana decedata a fost apropiata copiiilor in timpul vietii sale, atunci nu exista o alta solutie si este necesar sa se discute cu ei despre ceea ce urmeaza. Este necesar sa se explice gravitatea ceremoniei, si sa se comunice ca un comportament restrins va fi singurul acceptabil in aceasta situatie.

Mergind la inmormintare, asigurati-va ca sunteti pregatit interior sa aveti un comportament potrivit. Nu uitati ca despre decedat se vorbeste fie de bine, fie deloc. In timpul ceremoniei funerare este considerat indecent sa aveti un comportament vesel. Insa adesea este foarte dificil sa te abtii. Daca dintr-un motiv oarecare va mai amintiti ceva amuzant din viata decedatului, atunci se accepta un zimbet modest.