» » Placi comemorative pe mormant sau cruci funerare

Placi comemorative pe mormant sau cruci funerare


Plăcile rituale pe mormânt - constituie o parte informativă de amenajare a mormântului. Ele reprezintă un material extern, care se fixează de monument sau de placa de pe mormânt. De obicei, pe astfel de materiale, este reprezentată fotografia decedatului, data de naștere și de deces, diferite inscripții și adresări, din partea rudelor, care se numesc epitafuri. Plăcile rituale comemorative pe monumente sau cruci fac ca locul de înmormântare să fie recunoscut și servesc drept ajutor pentru a informa oamenii ce vin în vizită.

 

Din ce materiale se produc plăcile funerare

Pentru ca placuța funerară să reziste mulți ani și să nu fie necesar de a o schimba fiecare 2 sau 3 ani, este foarte important de atras atenție la materialul de confecționare.

 

Cele din lemn sau plastic, arată foarte atrăgător, însă din cauza structurii sale, nu vor fi destul de durabile. Fenomenele de natură, cum ar fi: schimbul brusc de temperaturi, înghețurile/dezghețurile, ploaia, soarele - acționează negativ asupra lemnului și a plasticului. Inscripțiile și portretele ard și se spală, iar panza este acoperită cu fisuri și se prăbușește. De obicei, astfel de plăci se folosesc pe monumente temporare, până încă nu a fost instalat monumentul dorit pe câteva decenii înainte.

 

După părerea specialiștilor, cea mai optimă alegere ar fi plăcile și inscripțiile din metal, acoperite cu un strat special care apără de la rugină. Astfel de confecționări nu sunt influențate de coroziune, de fenomenele climatice și sunt ușoare în îngrijire.

 

Cum se amenajează plăcile metalice funerare

inscripțiile și portretele se salvează pe plăcile metalice aproape pe tot parcursul exploatării acestora, datorită tehnologiilor moderne de gravură. Compania noastră crează inscripțiile cu ajutorul laserului, prin intermediul căruia, fiecare detaliu din desen sau fiecare literă se primesc foarte clare.

 

Un pictor specializat lucrează asupra creării plăcilor. În prima etapă, el transformă imaginea în formatul electronic, după care o redactează, făcând niște schimbări necesare. De exemplu, el face privirea să fie mai profundă, ”întinerește” persoana, poate să aleagă o altă coafură, haină etc.

 

Placile rituale pe mormant 


Decorul de plăci ritualice

Specialiștii companiei noastre încearcă să facă ca fiecare plăcuță de nume comandată să devină un produs al artei ritualice. În afară de text și fotografii, noi putem adăugător, după dorința clientului, să imprimăm un contur, un ornament sau niște imagini, de asemenea, noi alegem un font și o mărime potrivită a literelor.

 

Prețul plăcilor funerare pe mormânt

Prețul pe o placă funerară pe un monument sau cruce se formează din următoarele considerente:

 

  • tipul materialului;
  • mărimea pânzei de lucru;
  • forma pânzei: dreptunghi, trapez, oval, cerc;
  • cantitatea și dificultatea ornamentului dorit;
  • metoda de fixare.