» » Monumente funerare din granit pentru copii

Monumente funerare din granit pentru copii


Plecarea din viață a unui om apropiat mereu este o tragedie, însa pierderea membrelor familiei sau a copiilor este cea mai mare durere ce nu poate fi alinată. O compoziție comemorativă din granit pentru copii este locul care va fi foarte des vizitat de părinți, ca aceștia la rândul său, să zică câteva cuvinte de dragoste.

 

Rudele decedatului consideră locul de înmormântare ca un ultim adăpost al pruncului, de aceea încearcă să înfrumusețeze cu tematică copilărească acest loc. Decoratorii rituali cu experiență recomandă utilizarea granitului pentru a crea un complex memorial pentru copii, deoarece anume acest material natural are cele mai bune calități pentru acest scop: este rigid, estetic, durabil și poate fi prelucrat după preferințele clientului.

 

Caracteristicile monumentului pentru copii din granit

Deci monumente funerare pe mormint pentru copii diferă de la acele obișnuite, în primul rând, cu aceea că ele denotă nevinovăție și puritatea sufletească a pruncului, atât cât și liniștea în lumea de apoi. De aceea o mare importanță au forma monumentului, culoarea, mărimea și detaliile decorative.

 

Mărimea și forma monumentului

Pentru un monument de copil, ca bază, puteți lua o placă cu o dimensiune de 06 x 0,4 m sau 0,8 x 0,4 m și de dimensiunile corespunzătoare de piatră funerară pe mormânt. Din cauza că copilul este asociat cu puritate și nevinovăție, este mai bine de utilizat tipuri de piatră ce au o culoare mai deschisă.

 

O variantă interesantă ar fi un monument sculptat în următoarele forme: inimă, floare, jucărie copilărească, personajul preferat dintr-un desen animat etc. Tehnologiile moderne oferă posibilitatea de a crea sculptură din granit după schița clientului.

 

 Monumente funerare din granit pentru copii

 

Aranjarea unui memorial pentru copil

Un rol foarte important le joacă simbolurile din detaliile de pe mormânt, care împreună cu epitafurile crează un mesaj de la părinți către copilul său. Pe pagina site-ului nostru puteți alege inscriptii mesaje funerare pe monumente pentru a vă exprima toată durerea și tristețea. De obicei, pentru înfrumusețarea monumentului unui copil se folosesc următoarele simboluri:

 

  • îngerii în tradiția creștină sunt simbol al unui suflet de copil, curat, fără de păcate și, în același timp, protejează copilul într-o altă lume;
  • inima exprimă iubirea nesfârșită a celor dragi la copilul decedat și denotă viața veșnică în inimile rudelor;
  • norii simbolizează paradisul în care sufletul copiilor nimerește după moarte;
  • o imagine a unei femei plângătoare exprimă durerea mamei care a pierdut copilul.
  •  

    Monumentul din granit este centrul complexului comemorativ. O placă funerară pe mormânt aleasă corect, va crea armonie în această compoziție. O măsuță și o bancă originală, de asemenea vor adăuga splendoare acestui loc.