» » Avantajele monumentelor funerare din granit

Avantajele monumentelor funerare din granit


Pietrele funerare, ca semn de memorie despre cei decedați, oamenii au început să le folosească încă înaintea nașterii lui Hristos. Această tradiție este actuală până și în zilele noastre, de cele mai dese ori, pe mormânte se pune un monument funerar din piatră naturală. De mai mult timp, cel mai popular material este granitul. Pe cimitire este posibil de observat mormânte, arcuri, mausolee, sclepe și niște compozitii comemorative .

 

Proprietăți fizice ale granitului

Rigiditatea și duritatea acestui material natural l-a făcut să devină cel mai popular material pentru producerea monumentelor funerare pe mormânt. Granitul își păstrează caracteristicile funcționale și estetice pe parcursul la câteva decenii.

 

Granitul nu se strică în prezența timpului urât de afară. Umiditatea, soarele, vânturile aproape nu influențează calitățile pietrei, atât, cât și procesele de îngheț/dezgheț. De aceea granitul este cel mai recomandat material pentru producția monumentelor funerare, deaorece puteți fi siguri că el va rezista foarte mult timp, fără schimbări în structura sa.

 

monument funerar

 

Avantajele decorative ale granitului

În timpul amenajării mormântului aproapelui, se atrage atenție la materialul din care se va produce monumentul și placa de pe mormânt. În dependență de teritoriul pe care s-a format, granitul are culori și nuanțe diferite, de aceea nu va fi greu de ales un model corespunzator vărstei, genului și caracterului decedatului. De exemplu, culorile roz, alb, gri-deschis, vor fi convenabile pentru oamenii tineri, un verde întunecat sau negru cu nuanțe de albastru vor fi potrivite pentru crearea unor comoziții comemorative.

 

Granitul poate fi ușor prelucrat cu mașinării moderne: tăiere, sculptare, șlefuirea, imprimarea fotografiilor, de aceea meșterul poate să creeze o lucrare de orice dificultate, după dorințele clientului.

 

După instalarea monumentului din granit pe mormântul persoanei apropiate, locul de înmormântare, va căpăta un aspect mai decent și mai respectabil.

 

Pe pagina site-ului nostru puteți alege inscriptii mesaje pe monumente pentru a vă exprima toată durerea și tristețea.